Kartoflerne blev lagt til forspiring 2. juledag, det er almindelige spisekartofler af sorten Folva. De skal ligge lyst, så dannes er korte, stærke spirer.
Du kan sagtens nå det endnu, ved stuetemperatur er de klar til lægning på 2 uger.
Sidste år dyrkede jeg dem direkte i sorte spande, men det er måske ikke så godt – de er ikke lavet til fødevarer. I år reparerer jeg lidt på det ved at sætte en 19 liters frysepose inden i.
Spanden er fyldt halvt op med spagnum og der lægges 3 kartofler, det er meget tæt, men citronen – eller kartoflerne, skal presses til det sidste.
De er sat ind i gæstebadeværelset, og kommer vel op i løbet af 2 uger. Så kan de forhåbentlig komme ned i drivhuset, og så er der kartofler til 1. maj. (Der var en kone på landet….)
Samme fremgangsmåde i en lejlighed, i sidste ende skal de helst ud på en altan, ellers bliver der for meget top og ingen knolde.