Så er det tid at beskære efterårshindbær – Autumn Bliss og Polka

I haver kan man dyrke 2 typer hindbær: de “normale”, der sender et skud op og året efter danner sideskud med hindbær, og de efterårsbærende, der klarer det hele samme år.

Fordele ved efterårsbærende

Høsten kommer lidt senere, så man kan tage væk i sin sommerferie.

Den senere høst skyldes senere blomstring, og da hindbærorm er vant til normale hindbærs tidligere blomstring, så slipper man næsten for orm i efterårsbærende hindbær.

Hindbær kan få nogle ødelæggende svampesygdomme på stænglerne – dem slipper man for i efterårsbærende, da stænglerne klippes helt væk om vinteren, og så er der ikke syge stængler, der smitter nye stængler.

Efterårsbærende hindbær har en lang høstperiode – bevares, de sidste op mod jul smager ikke af noget, men er fine til pynt.

Det er så vores bed med en ny sort Polka, de ser lidt små ud, men de er kun 2 år, og det var slem tørke sidste sommer. Vi har også Autumn Bliss, de står i græs, men klarer sig fantastisk. Polka skulle smage bedre, men vi har ikke fået så mange endnu, så vi kan smage forskel.

Her har Ellen været igang med saksen, og nu er der helt rent. Altså ikke gamle stængler, der smitter nye. I mere normale vintre ville man nok beskære en måned senere, men i år skal det gøres nu, for de er begyndt at skyde. Det er fint at beskære, når jorden er frossen, så træder man den ikke sammen.