Måske skulle man kigge lidt i vejledningen………
At samle et drivhus…..
Der er nogle rimeligt gode tegninger med, og en trykt vejledning, den er dog på svensk, og jeg har et problem med det sprog eftersom jeg er opvokset i den del af Danmark, der ligger længst væk fra Sverige.
Kig på tegningerne, hver del har sin egen profil, så man kan sortere mens man pakker ud.
Samlingen af drivhuset er koncentreret omkring bolte og møtrikker i rustfrit stål. Mine led er ikke for gode, så for at spare brug af den medfølgende topnøgle havde jeg købt en topnøgle til skruemaskine, men det kunne jeg have sparet mig, møtrikkerne kører selv på med et smut med fingeren.
Hovedet på bolten skal glide ind i en fals – det går let i de fleste tilfælde, men hvis det klemmer har man et problem, for bolthovedet bider sig fast i falsen, og det er vel også meningen, men først når den er på plads. Ved montering af rygningen måtte jeg forsigtigt dreje bolten ved at klemme på gevindet med en vandpumpetang – fagfolk vil sikkert skrige, men det hjalp, og gevindet tog ikke skade.
Man skal starte med de 4 hjørnestolper, og her kommer de første problemer – sætter man en hjørnestolpe op som på tegningen vil den vælte, og bøje sig selv og soklen. Jeg fikserede det første hjørne med skråbåndene et hul længere væk i soklen end beregnet. Bolten i stolpen kan glide i falsen – det ser lidt skævt ud, men virker.
Den første tagsprosse i gavlen skal ned i en slidse samtidig med at bolten skal på plads, og derefter kan det åbenbart hænge selv – det går bare ikke, sav en stump træ af til at støtte med.
Til oplægning af rygningen skal man være 2, og jeg er kun 1. Tilbage til de 2 brædder fra emballagen, skru dem sammen og sæt dem op som et A midt i huset, spændt fast med snore til fundamentet.
Nu kan man kravle op på trappestigen og binde rygningen fast i “kranen”, og derefter sætte den på plads – det er nok det sværeste ved at samle huset. Ifølge vejledningen skal man være 2 – og jeg vil mene, at man hurtigt kan blive uvenner, det er lidt drilsk.
Det tog en dag at samle skelettet, døren drillede, her savnede jeg en bedre vejledning.
Isætning af glas
Der står på glaskassen, at man skal hælde den før man tager siden af – det er selvfølgelig for at hindre glasset i at vælte ud, men gør det ikke, kassen vejer flere hundrede kilo, og det kan let komme ud af kontrol. Jeg tog siden af og brugte et gammelt håndklæde foldet sammen og en skruetvinger til at holde glassene på plads i kassen, man skal ikke spænde skruetvingen.
Glassene er tunge, og man kan ikke selv lægge dem op på taget, Ellen stod inde i huset og støttede med en kost, og så gik det. Der er sugekopper med til at holde glasset, og de fungerede meget fint – da jeg begyndte at stole på dem…
Glassene holdes på plads af gummilister, der er et sæt handsker med, og de skal bruges, for gummilisterne er smurt ind i silikonefedt. Der står i vejledningen, at gummilisterne kryber, jeg pressede dem sammen på langs, og har ikke bemærket krybning.
De trekantede glas i gavlene passer ikke i åbningen, de er ikke høje nok, så der kom en klods under for at listen foroven kunne låse glasset.
Vinduesåbnere
Her kan fabrikken gøre store forbedringer, det er simpelt hen for dårligt konstrueret, og det er svært at se på vejledningen. Jeg borede huller og satte et par skruer i, men profilen i bunden af vinduet er for svag, så jeg er spændt på hvor længe det holder.
Når drivhuset er samlet er det vel nok markedets kraftigste profiler, med hylder som i mit er det meget solidt.