Euro Serre 14,1 m2 fra Willab Garden, en begyndelse.

I begyndelsen af april så det sådan ud, mulden var halvvejs gravet af, men så kom vinteren igen…
Jeg har tidligere skrevet om, at der skulle fliser i drivhuset på grund af snegle. Derfor skal mulden graves af – muld og muld, det er sandjord, men lad os bare kalde det muld. Godt begyndt, men så blev det vinter igen.
I mellemtiden havde jeg fundet en hjemmeside med gulvvarme i drivhuset, drevet af solfangere. fidusen er, at hvis man varmer jorden op i drivhuset op kan det holde frostfrit det meste af vinteren.

Jeg tror ikke på det med frostfrit vinteren over, men hvis det kan holde drivhuset frostfrit om natten efter varme dage, så kan man starte sæsonen tidligere end ellers.
Princippet er, at der graves varmeslanger ned under gulvet, og solen varmer vandet i slangerne op. Jeg har kigget meget på slanger, for jeg vil ikke bruge en formue på anlægget. I Silvan fandt jeg en rulle slanger til solvarmeanlæg, slangen kan holde til 95 grader, og jeg fik 26 meter ret billigt. Meningen er, at noget af slangen skal i jorden, og resten skal males sort og trækkes under taget, en lille pumpe cirkulerer væsken og en mikroprocessor, i form af en Arduino, skal styre pumpen ud fra temperaturmålinger forskellige steder i slangen – mere om det, når jeg kommer så vidt.

Den første varmeslange ligger et spadesped dybere
Den første varmeslange ligger et spadesped dybere

Nu er alle slanger lagt på plads.
Nu er alle slanger lagt på plads.
En uge ind i april blev al jorden gravet af, og slangerne lagt ud. Det første stykke slange, i midten af huset, er lagt lidt dybere for at se, hvad der sker.

Der skal ca. 25 cm sand på varmeslangerne.
Der skal ca. 25 cm sand på varmeslangerne.
Det er hårdt arbejde, sandet graves ud fra en høj på den anden side af huset, så bliver den også rettet lidt ud.
Om en god uges tid skulle drivhuset blive leveret, og så bliver det spændende…