Stormsikring af skråstivere i drivhus

I mit drivhus fra Willab Garden er der et aflangt hul i hver ende af skråstiverne. Det giver mulighed for at justere små unøjagtigheder, men giver også et problem i stærk blæst og storm, nemlig at skråstiveren ikke virker efter hensigten. Jeg formoder, at sådan er det i alle drivhuse.

img_8163

Uden møtrik kan man se problemet. Møtrikken kan ikke spænde så hårdt, at den kan holde til trækket når det blæser på drivhuset, så det er faktisk glasset, der holder drivhuset på højkant.

Jeg løsnede møtrikkerne i hver ende, trak nedad i skråstiveren og spændte møtrikken foroven – man kan selvfølgelig gøre det modsat.

Meningen er, at fylde hullet bag bolten med Plastic Padding, så det tager trækket. For at det hele ikke skal blive limet sammen smurte jeg med silikonefedt, især på gevindet på bolden, så møtrikken forhåbentlig kan skrues af igen, hvis det bliver nødvendigt.

img_8165

Her er der lagt en klat Plastic Padding bag bolten. Husk at bruge handsker, for det er noget giftigt stads indtil det er hærdet, og man skal arbejde hurtigt, for det hærdet på få minutter.

En lille skive aluminium til at presse Plastic Padding på plads, og så spænde. Skiven drejede med rundt til sidst, det havde været pænere, hvis den flugtede med skråstiveren, men sådan blev det altså ikke.

Nu er drivhuset forhåbentlig lidt bedre stormsikret…..