Skygge på drivhus, skyggepasta, kridt

Hvor meget skygge skal der på drivhusglas, skal man bruge skyggepasta eller hvad kan man gøre?

Jeg må straks indrømme, at jeg kender ikke skyggepasta, men der er en del folk, der har problemer med det, så her vil jeg skrive lidt om hvad jeg gør.

Hvorfor skal der skygges

Har man selv lavet planter er de vant til svagt lys, og når de plantes ud i drivhuset kan bladene blive svedet af. Det er normalt, man skal ikke gå i panik, for planterne skyder nye blade, der kan klare solen.
Når der bliver for varmt i drivhuset, selv om vinduer og døren står åben, er det tid at skygge. Planter kan få for stærkt lys, i sommersolen stopper deres produktion, og derfor skal der skygges, enten med indvendige skyggegardiner eller udvendig skygge med kridt.

Hvordan skal der skygges

Jeg bruger en lille sprøjte af den slags, man pumper luft i og så kan den sprøjte. Farvehandleren har vandrevet kridt, en spiseske til en liter vand og røre lidt til evt. klumper er opløst. Der tilsættes en sjat mælk som lim, det er ligegyldigt hvilken slags mælk.

Det pæneste resultat får man i stille vejr, indstil sprøjten til mellemstore dråber og sprøjt ikke så meget på, at det løber. Hvis man ikke synes, at det er nok, kan man efter 10 minutter give det en tur til.

Hvad så når det er overskyet

Ja, så er der for meget skygge på, og her ville det være en fordel med gardiner. Hjælpen kommer i form af regnvejr, der vasker det meste af kridtet af, så der skal altså skygges når det har regnet et par gange – det gør jeg gerne.