Luciabrød med safran af egne avl

Måske lidt sent at bage Luciabrød, men alt har sin tid. Til gengæld er det med safran af egen avl og der er vist ikke meget hjemmedyrket safran her i landet.

Årets høst var ikke stor, nyplantede krokus blomstrer ikke alle sammen, til gengæld har de delt sig i 4-6 ny planter, så det bliver spændende at se til næste år, hvor meget der så er. Regnvejr i blomstringen gjorde det ikke bedre, det tager nok en del af smagen.

Den tørrede safran skal blødes op i lidt varmt vand, og det gav en lovende duft i køkkenet.

Og her det færdige resultat, opskrifter kan du finde på nettet. Smagen af safran var ikke så stærk, men man var dog ikke i tvivl om at der var safran i brødene.

Og krokus’erne?

Krokus, og ukrudt, nyder den milde vinter. Ifølge planen visner de ned i maj måned, og så kommer ukrudtbrænderen frem….

Men. det kan altså lade sig gøre at dyrke safran i Danmark, og med lidt held lærer jeg det rigtigt…..