Måske lidt sent at bage Luciabrød, men alt har sin tid. Til gengæld er det med safran af egen avl og der er vist ikke meget hjemmedyrket safran her i landet.
Årets høst var ikke stor, nyplantede krokus blomstrer ikke alle sammen, til gengæld har de delt sig i 4-6 ny planter, så det bliver spændende at se til næste år, hvor meget der så er. Regnvejr i blomstringen gjorde det ikke bedre, det tager nok en del af smagen.
Den tørrede safran skal blødes op i lidt varmt vand, og det gav en lovende duft i køkkenet.
Og her det færdige resultat, opskrifter kan du finde på nettet. Smagen af safran var ikke så stærk, men man var dog ikke i tvivl om at der var safran i brødene.
Og krokus’erne?
Krokus, og ukrudt, nyder den milde vinter. Ifølge planen visner de ned i maj måned, og så kommer ukrudtbrænderen frem….
Men. det kan altså lade sig gøre at dyrke safran i Danmark, og med lidt held lærer jeg det rigtigt…..