Læg en måned til drivhusets vækstsæson med en kuvøse

Fra midten af februar er der selv i gråvejr den samme lysstyrke ude, som under en LED-vækstlampe indendøre, kun temperaturen holder os fra at starte i drivhuset. Det er for dyrt at varme et drivhus op, men hvad med bare lidt af det?

En kuvøse er et lille drivhus i drivhuset, og består af en plastbeklædt ramme over en plantesæk, hvordan kan du se på
http://planterogteknik.dk/uf/100000_109999/104519/50240f75a5fd78a1f828fa8e97d242de.pdf

og der er meget andet godt at finde på hjemmesiden planterogteknik.dk

Hvorfor

Et drivhus er selvforsyning og det spændende ved at dyrke planter, der ikke ville give det samme på friland. Men får vi nok ud af det?
Filosofien bag kuvøsen på planterogteknik.dk er, at du tager hvad dit drivhus kostede, og dividerer med det antal måneder, du dyrker i det – så har du investeringen pr. måned. At lægge en ekstra måned til vækstsæsonen vil ikke koste nær det samme.

For mit eget drivhus vil jeg anslå, at investeringen i en kuvøse vil være maks 20% for en ekstra måned – måske 2. Det er tæt på, hvad 2 LED-vækstlamper koster, og driften er ca. den samme.

Hvordan

Der er et nært samarbejde mellem planterogteknik.dk og denne side, men vi løser opgaven på 2 forskellige måder: planterogteknik.dk er den færdige løsning med varmekabler, der styres af ur, og det er her du finder det, der virker.
Jeg synes at det er sjovt at lege med elektronik og programmering, så min løsning er nørdet, spændende, hvis du har de samme interesser, men absolut ikke forbrugervenlig.

I kommende indlæg vil jeg fortælle om min kuvøse og erfaringer med driften, så følg med på begge hjemmesider – din løsning ligger måske midt imellem.

Planlægning

De tomater og agurk, der skal i kuvøsen skal sås nu, her midt i februar. Men hvis man bruger kuvøse vil jeg anbefale, at man i første omgang kun laver de planter, der skal i kuvøsen, senere laver man planterne til resten af drivhuset.

Men gem lidt frø, for planterne i kuvøsen kan med fordel ryddes midt i juli og erstattes af nye, der så giver frugt sent på efteråret – på den måde giver kuvøsen en ekstra måned i hver ende af vækstsæsonen.