Indretning af drivhuset

Man kan ikke både hygge og dyrke tomater. Jo, selvfølgelig kan man det, og det går fint med frokost i drivhuset i februar på en solskinsdag, men senere bliver det hurtigt for varmt.

Jeg dyrkede i højbede, der stod rundt langs kanten af drivhuset. Det gav plads til bord og stole, men som sagt, ikke om sommeren. Der var også et problem med at plukke tomaterne på ydersiden, og i det hele taget at passe planterne ordentligt med beskæring.

Så da tomaterne var ryddet blev højbedene tømt og flyttet rundt, så det nu ser sådan ud:

Man går mellem de to første højbede, og rundt om de næste 2. I gavlen mod syd, længst væk, er der lidt ekstra plads til drivning af jordbær og plads til at plukke dem. Den hvide kasse er småplanter af salat, der skal i det sydligste bed til vinterdrivning. Det næste bed er til vinteropbevaring af planter, med elektrisk opvarmning. De 2 små ved indgangen er til tidlig dyrkning, med varme både i jord og luft – jeg glæder mig.

Jeg bruger stativ til at bære tomater og agurker. Der er stadig lidt vindruer, og de sorte slanger er solfangere til gulvvarmen. Jo, jeg hygger mig…..