Få Amaryllis til at blomstre igen

En blomstrende amaryllis lyser op i vinteren, og det er ikke svært at få den til at blomstre igen. Vores Amaryllis, 7 stk. ialt, blev plantet sammen i en plastkasse i foråret og har stået i drivhuset hele sommeren.

Blomsterdannelse

Sagt hurtigt er det meget let, 8 uger hvile ved 13-15 grader, hvile betyder ingen vanding, så de visner ned. Mine har ikke fået vand den sidste måneds tid, men det kan ikke ses på dem.

De skal jo visne ned, så nu blev de taget op.

Her er de slået ud af kassen og ligger i trillebøren. foruden løg har Amaryllis nogle tykkerødder, der fungere som oplagsnæring, ligesom løget, og rødderne må ikke brækkes af løget.

Med en finger lykkes det at rede skilning mellem de enkelte løg – man skal ikke tage fat i løget, men i rodklumpen, når de skal trækkes fra hinanden.

Her er resultatet, 7 pæne løg og ligeså mange sideløg, nu ligger de på drivhusgulvet til tørring, og bladene er klippet af.

13-15 grader, det passer med drivhusgulvet lige nu (der er jo varme i gulvet), hvis det bliver meget koldere kommer de ind i garagen.

Hvor lang tid skal de have? Omkring 8 uger, men de fortæller det selv. Når blomsterknoppen begynder at kunne ses i toppen af løget er det tid at drive dem, det kommer jeg tilbage til.

Vil du Google mere er søgeordene flower induction, amaryllis og hippeastrum – det sidste fordi det er det botaniske navn, og det bruges nogle steder.

Pelargonium quercifolium

Jeg genbruger spagnum, og det har givet sjove resultater. På billedet af Amaryllis i trillebøren kan der skimtes et par lange stængler, det er Pelargonium quercifolium. Den danner rodskud, så der har vokset Pelargonium de særeste steder i den forgangne sommer – indtil jeg fandt ud af sammenhængen…..