I min første sæson 2014 dyrkede jeg i kapilærkasser, også kaldet selvvandingskasser. Det er for så vidt et godt system, men i den varme sommer kom det til kort. Specielt tomater har et meget stort vandforbrug, og er ret følsomme over for variationer i vanddybden i kapilærkasser. Resultatet er revnede frugter når der fyldes efter med vand. Det store vandforbrug kan smages – eller rettere, tomaterne smagte ikke af noget. Og det har ikke noget at gøre med, om de er dyrket i jord eller spagnum.
Der er fliser i drivhuset af hensyn til dræbersnegle, under fliserne er der et sand-varmelager, så der kan ikke dyrkes direkte i jorden.
Højbed i drivhus
En ramme af terrassebrædder, 180 x 50 cm, 35 cm høj, foret med dampspærre for at beskytte lidt mod jordfugten. Der blev fyldt 2/3 op med kompost, strøet jordkalk og fyldt helt op med ren spagnum for at dæmpe spiring af ukrudt fra komposten.
Så er der priklet salat, og bliver det en mild vinter er den måske klar til jul. Man kunne også prøve med radiser, eller lægge tulipaner til drivning, eller….
Et drivhus behøver ikke at stå tomt om vinteren, og det koster så lidt at prøve.