Chrysanthemum, Krysantemum til afskæring, stiklingeformering

Chrysanthemum, Krysantemum giver buketter om efteråret med lang holdbarhed, men det er svært at finde småplanter om foråret. Køb en pottechrysanthemum, klip blomsterne af og plante den ud i haven.

Der gjorde jeg sidste forår, og stiklingeformerede den så der blev en hel række. Nogle af dem klarede ikke vinteren, men der er rigeligt.

Problemet nu er, at de jo først blomstrer til efteråret, når nætterne er lange, men de nye skud er omkring 15 cm høje, og gror stærkt.

De skal klippes ned, så der er 4-5 blade tilbage – det vil give 3-4 nye skud, der så kan få lov til at blomstre til efteråret.

Her er de klippet ned

Og her er toppene, der blev klippet af. Jeg kan ikke bare smide sådan noget ud, det er jo gode, kraftige stiklinger, så de blev trimmet til 2 blade og kortet lidt af.

Klar til at blive stukket, alt for mange til at komme i urtepotter, så de kom i en lille altankasse, der blev sat i en plastpose – husk, at den må ikke lukkes helt.

31 stiklinger, der mangler enkelte planter i haven, og måske vil Bolette have nogle, vi fik Nelliker af hende sidste år.

PS.: Overskrifterne er somme tider lidt mærkelige, men det er for at Google kan finde mit indlæg.