Chrysanthemum, Krysantemum til afskæring, stiklingeformering

Chrysanthemum, Krysantemum giver buketter om efteråret med lang holdbarhed, men det er svært at finde småplanter om foråret. Køb en pottechrysanthemum, klip blomsterne af og plante den ud i haven.

Der gjorde jeg sidste forår, og stiklingeformerede den så der blev en hel række. Nogle af dem klarede ikke vinteren, men der er rigeligt.

Problemet nu er, at de jo først blomstrer til efteråret, når nætterne er lange, men de nye skud er omkring 15 cm høje, og gror stærkt.

IMG_7688

De skal klippes ned, så der er 4-5 blade tilbage – det vil give 3-4 nye skud, der så kan få lov til at blomstre til efteråret.

IMG_7689

Her er de klippet ned

IMG_7690

Og her er toppene, der blev klippet af. Jeg kan ikke bare smide sådan noget ud, det er jo gode, kraftige stiklinger, så de blev trimmet til 2 blade og kortet lidt af.

IMG_7691

Klar til at blive stukket, alt for mange til at komme i urtepotter, så de kom i en lille altankasse, der blev sat i en plastpose – husk, at den må ikke lukkes helt.

31 stiklinger, der mangler enkelte planter i haven, og måske vil Bolette have nogle, vi fik Nelliker af hende sidste år.

PS.: Overskrifterne er somme tider lidt mærkelige, men det er for at Google kan finde mit indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.