Så er der sået tomat, peber og salat

Mange vil sige, at det er for tidligt at så tomater, men sidste år måtte jeg bestille tomatplanter for at komme igang da drivhuset var klart. Det er varmelageret i gulvet, der gør det muligt.

011

Sådan en bakke er god til at så i, jeg har mærket den med bogstaver den ene vej og tal den anden, så det er nemt at skrive ned hvad der er sået hvor.

Frøene er fra Thompson & Morgan i England, tomaterne er Sungold, Alicante og Marmande, peber Peperone og salat Antarctica. Sungold er en F1-hybrid, der står 10 frø på posen, men der var 18, så jeg gemmer halvdelen til næste år.

Rammen blev fyldt med fugtig spagnum udendørs og sat på en plasticsæk, så den kunne komme ind uden at jeg kom ud. Salatfrøene skal ikke dækkes, da de skal have lys for at spire. Hver potte en teskefuld vand, så frøet kommer igang.

012

Til sidst blev spagnum’en dækket med et par opsprættede plasticposer. De ligger løst ovenpå, så fugtigheden kan komme ud. Man må aldrig have planter i helt lukkede rum, det giver angreb af svampesygdomme. Har du et minidrivhus så læg et eller andet mellem låget og bunden, så der ikke er helt lukket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.