Pelargonium tomentosum, formering med bladstiklinger

De fleste blade kan slå rod, og så sker der ikke mere. Enkelte planteslægter kan generere en ny planter fra et blad, der har slået rod, Begonier er nok de mest kendte.

Da jeg for et par måneder siden skulle søge lidt på formering af P. tomentosum faldt jeg over en notits om, at den kan formeres med bladstiklinger, og det skulle prøves.

Efteråret er ikke den bedste tid at formere planter, og det tog en måned før der var rod på bladene – og forøvrigt også stængelstiklinger. Bladene har så stået stille en god månedstid, men nu sker der noget, der bryder mange skud fra bunden af bladstilken.

004

På billedet er der små skud fra 2 af bladstiklingerne, midt imellem er der et sneglespist blad af Palmebegonia, det har slået rod, men har svært ved at komme videre.

Hvad kan det så bruges til? Nærmest et kuriosum, P. tomentosum gror villigt og en plante vil hurtigt give mange stængelstiklinger, så det er mest for sportens skyld…

Pelargonium tomentosum

er en plante fra Sydafrika, med bløde blade og kirtelhår, der indeholder mentol. Den er let at overvintre inde, skal stå i halvskygge ude om sommeren, og kan blive en stor plante. På nettet er der opskrifter med hakkede blade i chokoladekage, og det lyder spændende.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.