Martagonliljer

Der er ikke mange steder at købe Martagonliljer, og de er meget dyre. Jeg fandt en rimelig pris hos Lundhede . De blev afsendt igår og kom med posten i formiddags, så det kan altså lade sig gøre.

Efter hvad jeg kan se så gror Martagonliljer i plænen uden problemer, vores plæne er meget tynd hvad græs angår, så det bliver spændende. De skal have jord med god dræning, lige som alle andre løgvækster, så det krav er fuldt ud opfyldt her på matriklen

Først gravede jeg et hul, en god trillebørfuld. Det er lidt svært at se, men der er ca. 10 cm sandmuld og derunder gult sand.

Så en trillebørfuld kompost, og så er bunden lagt – helt bogstaveligt.

2 cm sand til at dræne bunden af løget, og derefter blev der fyldt op med det sand, jeg havde gravet op.

Jeg købte 4 stk. , men i den ene pose var der 2 lidt mindre, og det skal jeg ikke klage over. Løgene var sunde og levende at se på.

Efter endt arbejde så det sådan ud, og det ligner ikke en plantning af liljer til 45 kr stykket. Det gule sand foroven hæmmer ukrudtet, og under løgene er der en halv meter kompost – så kan de selv sætte rødderne der, hvor det passer.

Vi glæder os til at se resultatet til sommer.

2 Replies to “Martagonliljer”

 1. Hej Bent

  Håber du får held med dine martagoner, de fleste seriøse sælger kun disse løg om efteråret, fordi al postyret med forårssætning kan få løgene til at opgive det år, kun gøre et halvhjertet forsøg eller helt at springe et år over.
  Den store europæiske leverandør -Hyde- solgte i starten også om foråret men har helt opgivet det.
  Men det er da sket at de kommer ok – det må vi ønske for dig!

  Ha en dejlig aften

 2. Hej Karsten

  Det har du desværre ret i, men jeg tog chancen. Løgene er igang, men de mangler rødderne, så det bliver en balancegang med vanding, heldigvis er “jorden” super drænende, men det bliver en udfordring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.