Kartofler i spande, pas på varmen og gødning

Kartofler i spande må ikke få det for varmt, og de må ikke gødes, begge dele hæmmer dannelsen af knolde, så der kun dannes en masse top.

Når skuddene er kommet over jorden betynder dannelsen af nye kartoffelknolde. Temperaturen må ikke komme over 20 grader, og helst ligge omkring 15. Står spandene indendøre er det tid at få dem ud, helst i et drivhus.

Bor man i lejlighed er der nok lidt køligere i en vindueskarm, er der en altan kan man sætte dem derud om dagen.

Gødning hæmmer dannelsen af knolde, i stedet vokser toppen som en tomatplante, og det ser så lovende ud, men det giver altså ingen knolde.

Lys og sol kan de ikke få for meget af.

IMG_7539

Når de kommer ud ser det ud som om de går i stå, men der sker altså noget under jorden…

Og pas på med vanding, ikke for meget, så rådner de nye knolde.

2 kommentarer til “Kartofler i spande, pas på varmen og gødning”

  1. Hej. Jeg vil lige spørge: Hvis læggekartoflerne dyrkes i spande i spaghnum, hvor kommer næringen til de nye kartofler så fra, hvis man – som du anbefaler- ikke gøder. Kommer al næringen så fra luften og vandet, og er der evt. næring i selve læggekartoflen? Firmaet, der markedsfører PotatoPot-systemet (det med de to spande inden i hinanden) anbefaler daglig vanding med gødningsvand, så jeg er lidt forvirret.

  2. Hej Fedor Bang
    Da jeg skrev det gjorde jeg det ud fra min egen verden, hvor jeg dyrker i en blanding af gødet spagnum og kompost – altså en blanding, der har nok gødning til at dyrke kartofler. Jeg vil tro, at den spagnum, du køber, også er gødet, og dermed har gødning nok til at dyrke kartofler i. Problemet med kartofler er for meget gødning, det giver en masse top og ingen knolde.
    Hvis toppen ser fornuftig ud, er grøn, ikke lysegrøn, og bladene er ensfarvede grønne, så har dine kartofler gødning nok. Ellers må du vande med en tynd gødningsopløsning. Er du meget i tvivl så giv et svar, og jeg sender dig min mail, så du kan sende mig et billede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.