Hjorte i haven, Skovflåt og Borrelia

Jeg skrev for et par uger siden om hjorte, der havde været inde i haven og spist bladene på vores jordbær. Et luksusproblem, kaldte jeg det, men det skal lige have en lille efterskrift.

Der er mange hjorte her i området, og vores have er hegnet ind med dyrehegn. Det ser ikke pænt ud, og jeg var meget imod det indtil de spiste det meste af vores Mistelten – så kom der hegn op.

De kan springe over et hegn, der når mig til skulderen, og forleden var der 3 stk på plænen, jeg gik ud for at snakke med dem, men de havde åbenbart andre planer…..

Borrelia er en meget farlig sygdom, hvis den ikke opdages i tide. Den smitter med Skovflåter fra hjorte til mennesker, men også fra mus, så hjortene skal ikke have hele skylden. Vi går mange ture, og kigger efter Skovflåter når vi er i bad.

Alligevel har jeg overset en flåt, for en dag havde jeg noget, der ligner et myggestik med en ring omkring – et typisk symptom på Borrelia. Jeg er lige blevet færdig med Penicillin, 5 gange så meget, som der normalt gives ved lungebetændelse, og så håber jeg, at der ikke var mere med.

Hjortene er et luksusproblem, men flåten er det farligste dyr i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.