Få Amaryllis til at blomstre igen

En blomstrende Amaryllis lyser op om vinteren og minder os om, at foråret er på vej. Når den er afblomstret skal blomsterstilken skæres af, og der skal vandes og gøres, så bladene kommer frem. De har det fint i et hjørne af drivhuset sommeren over, og sådan får du dem i blomst igen.

004

Sådan ser mine Amaryllis ud, mast sammen i en plastickasse, men de har det godt og giver sideløg. Der er også et par Pelargonier, det er fordi jeg genbruger spagnum, og denne Pelargonium danner rodskud, så derfor…

Stop med at vande Amaryllis nu, jeg stoppede faktisk for 2-3 uger siden. De er helt tørre nu, men vil ikke visne ned, de har tykke rødder med en masse kraft og vand i.

For at blomstre igen skal Amaryllis have en hvileperiode på 10-12 uger ved 8-12 grader, så foreløbig kan de altså fint blive stående i drivhuset. Efterhånden visner bladene. og hvis de ikke gør det tager jeg dem op så de kan tørre helt og visne.
De tåler ikke frost.

Når de 10-12 uger er gået titter der en blomsterknop frem i toppen af løget, så kan man begynde at drive blomsten frem. Den skal stå i et sydvindue, med masser af sol og rimelig vanding, men ikke overvanding. Først når blomsterne er næsten sprunget ud kan man flytte den til et andet sted i stuen.

Amaryllis er meget giftige, men det er der jo så mange af vores planter, der er.

Strengt taget hedder den Hippeastrum, men lad nu det ligge…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.